Konyhapultok

A konyha szinte minden lakás központi helye, a leggyakrabban használt terület, ezért különösen fontos mind az esztétikai megjelenés, mind pedig a megfelelő higiénia.
 

Miért gránit vagy kvarcit?

  • A gránit és kvarcit munkalapok és bútorlapok fényűző megjelenést kölcsönöznek a lakásnak.
  • Ellenállóak a vágással, karcolással szemben; a gránit munkalapok karc- és vágásállóak így a napi használat során sem kések sem egyéb konyhai eszközök nem okoznak sérülést a felületen.
  • Hőálló és keményebb az acélnál -a gránit munkalapra akár a sütőből kivett forró edényeket is nyugodtan rátehetjük
  • Jó ellenálló képességüknek köszönhetően, az általunk forgalmazott anyagok nem igényelnek különleges ápolást. Évente párszor kell a munkalapok felületét speciális kezelőanyaggal impregnálni, hogy olaj és víztaszítóak legyenek. A kezelést követően a napi használat során a felületre kerülő szennyeződéseket (zsír, olaj, savak, lúgok) könnyen el lehet távolítani.
  • Időtálló befektetés; a természetes kőzetből készült munkalapok évtizedek alatt sem veszítik el eredeti fényüket.
 

Konyhapult és munkalap készítés menete

A konyhapult vagy munkalap elkészítése a helyszíni felméréssel kezdődik, ennek természetesen feltétele, hogy a konyhabútor már készen a helyén álljon. Szakképzett munkatársaink méreteket vesznek a bútorról és a falakról, amely alapján sablonokat készítenek.
 
Raktárunkban folyamatosan több ezer nm2 alapanyagot tartunk, itt akár élőben is megtekinthető és kiválasztható a felhasználni kívánt gránit vagy kvarcit tábla, amelyből a kőfaragó gyártóüzemben automatikus CNC vezérlésű gépekkel készíti el a pultokat és munkalapokat. Egyedi igények esetén szakképzett kőfaragó munkatársaink kézi megmunkálással is elkészíthetik termékeinket.
 
A konyhapult vagy munkalap méretre vágása után rámarjuk az élprofilt, majd ezt követően kivágjuk a tűzhely és a mosogatótálca helyét. Végül a gránit és kvarcit konyhapultokat olaj és zsír beszívódás elleni védelemmel látjuk el.
 
Az elkészült gránit, vagy kvarcit konyhapultot, vagy munkalapot kollégáink a helyszínre szállítják és beépítik. A konyhapult beépítése néhány órát vesz igénybe, bonyolultságtól és mérettől függően.

 Ajánlatkérés